Php “n“, “r“, “t” karakterleri kullanımları

Php de ve diğer programlama dillerinde de kullanıldığına şahit olduğunuz bazı özel karakterlerden bahsetmek istiyorum. Bu karakterler kullanıldığında kaynak kodda hiçbir şey görünmez.Şahsen ben de merak edip baktığımda Php “n“, “r“, “t” karakterleri kullanımları ile ilgili şöyle bir sonuca ulaştım.

“n” Karakteri 

Satır sonu, bu işaretten sonra yazılanlar yeni satırda görüntülenir. (Metin belgesinde Enter tuşuna basmakla aynı)

“r” Karakteri

n ile aynıdır, Mac işletim sistemleri içindir.

“t” Karakteri

Bir tabdır, bu karakter ile uzun boşluklar oluşturulur.

echo "İlk satır ve\nBurası da ikinci satır.";

Dikkat edilmesi gereken nokta şudur ki , eğer bir php dosyasında bunu denemek istediğinizde satırın alta inmediğini göreceksiniz. Bunun sebebi ise yeni bir html etiketi oluşturmaz ancak kaynak koda baktığınızda alt satıra geçtiğini görürsünüz. Eğer html de alt satıra geçmek istiyorsanız bildiğiniz üzere “</br>” etiketini kullanmak zorundasınız.Peki bu ne işe yarıyor derseniz , elinizdeki bir formdan gelen verileri ya da başka bir şeyi bir dosyaya(txt vb.) yazdırmak isterseniz bunu kullanabilirsiniz. Bir formdan gelen verilerin başlıklarını ve hemen altına da diğer değerleri yazdırmak istediğinizde bu etiketlerin tümünü verimli bir şekilde kullanabileceksiniz.

Kaynak kodu açıp baktığınızda sayfa size şöyle bir sonuç dönecektir;

İlk satır ve
Burası da ikinci satır.

Php de “r”, “n”, “t” karakterleri kullanımı bu şekildeydi herkese iyi çalışmalar.

AuthorHarun ALP

Bu adam , bilgi sahibi olduğu konularda makalelerini daha bilgilendirici hale getirip görseller ile süslüyor ve seo uyumlu makaleler ortaya çıkarıyor. Güncel webmaster konularını işlemekten keyif alıyor ve genelde her makale aslında bir sorunun çözümü niteliğinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir