Zen Coding Eklentisi , Kullanımı ve Kurulumu

Eklenti hakkında biraz bilginiz vardır ama bu yazımda daha içine girip kurulumu ve kullanımından da bilgi vermek istiyorum. Kod yazarken en önemli faktörlerden birisi de hızlı olmaktır. Hele bir de tasarım kısmına geçmişseniz daha büyük sorunlar çıkabilir. Bu eklenti bir div oluştururken bile vakit kazandırır. Çoğu kişinin kod yazarken sıkıldığı ve bu sebeple bıraktığını bildiğim için bunu kullanmanızı tavsiye ediyorum.

İçerik Haritası

Kurulumu


Kurulum için resim atmak yerine adımları tek satırda göstermek daha iyi olacaktır. Şu adımları takip edelim: Eklentiler -> Plugin Menager -> Show Plugin Menager -> Açılan sayfada en alt kısma inip Zen Coding- Pyhton seçeneğini işaretledikten sonra alt kısımdan install ‘a tıklayın. Kısa bir süre sonra eklenti yüklenecektir.

Yükleme tamamlandıktan sonra Zen Coding eklentisini kullanabilirsiniz. Bunun için eğernotepad++ programını kapatıp tekrardan açınız. (Açık proje varsa onları da kapatın.) Tekrardan açtığınızda denemek isterseniz , html:xt yazıp Ctrl+E tuşlarına basın. Karşımıza hazır html kodları gelecektir. Bu başarıyla kurduğumuzun göstergesidir. İyi kod yazmalar.

Desteklediği Editörler

– Aptana/Zend Studio/Eclipse
– TextMate (Mac)
– Coda (Mac)
– Espresso (Mac)
– Komodo Edit/IDE
– Notepad++ (Windows)
– editArea
– CodeMirror
– CodeMirror2

Eklentiyi kendi sitesi olan http://code.google.com/p/zen-coding/ adresinden de kolaylıkla indirebilirsiniz. İyi çalışmalar…

AuthorHarun ALP

Bu adam , bilgi sahibi olduğu konularda makalelerini daha bilgilendirici hale getirip görseller ile süslüyor ve seo uyumlu makaleler ortaya çıkarıyor. Güncel webmaster konularını işlemekten keyif alıyor ve genelde her makale aslında bir sorunun çözümü niteliğinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir