WordPress SMTP Mail Gönderme Sorunu

Aslında bu makaleyi okumaya karar verdiyseniz bu sorun ile illa ki karşılaştınız.Gördüğünüz üzere ya her şeyi denemiş oluyorsunuz ya da elinizden bir şey gelmiyor.Ancak merak etmeyin bu sorun sizden kaynaklı değil. Birçok sunucu firması güvenlik sebebiyle sunucu üzerinden mail göndermeyi engellerler. Sipariş , iletişim, rezervasyon gibi formların çalışmadığını da rahatlıkla görebilirsiniz. Şimdi ise web masterları delirten sorunu ortadan kaldıracağız. İlk olarak WordPress SMTP Mail Gönderme Sorunu ortadan kalkması için bir eklenti kuracağız.

Yukarıdaki eklentiyi eklentiler sayfasından kurup etkinleştirin. Şimdi ayarlar->Mail bölümüne girin. Karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa gelecektir.

From Email: Bu kısımda mailin kimden geldiğinin görüneceğine karar veriyoruz. Buraya facebook bile yazsak mail gittiğinde [email protected] tarafından gelmiş gibi görünür.

From Name: Bu kısma ise mailin gideceği kişide görünmesini istediğimiz ismi yazıyoruz.

Mailer: Bu kısımda Send all WordPress emails via SMTP seçeneğini seçmelisiniz zira eklentiyi kurmamızın bir anlamı kalmazdı.

Return Path: Bu ayar isteğinize bağlı , aktif etmek ya da etmemek size kalmış.

SMTP Host: Buraya SMTP host adresinizi yazmalısınız.Genelde bu adrese mail.siteadiniz.com yazılır ama dilerseniz SMTP host için gmail,outlook,yahoo ve yandex gibi SMTP servislerini de kullanabilirsiniz. Hem güvenlidirler hem de sunucu için yük olmaz , trafik yapmaz.

SMTP Port: Buraya SMTP adresinizin port değerini yazınız. Gmail, yahoo, outlook ve yandex  için port bilgilerini aşağıda paylaşacağım.

Encryption: Bu kısım kullanacağımız SMTP sağlayıcısına göre SSL veya TLS seçeneklerinden birini olacaktır.

Authentication: Bu seçeneği “Yes: Use SMTP authentication.” yapınız.

Username ve Password: Bu kısımları SMTP sağlayıcınıza ait adresinizi ve şifrenizi gireceksiniz. Kendi sunucunuz üzerinden gönderiyorsanız şayet (mail.harunalp.com) kendi kullanıcı adınızı ve şifrenizi , gmail ,outlook gibi servisleri kullanıyorsanız oraya ait kullanıcı adı ve şifrenizi gireceksiniz. Tavsiye olarak bu servisleri kullanmanız gerektiğini de duymuşsunuzdur.

Bu ayarlar belirtildiği gibi yapıldıysa artık aşağıdan test edebilirsiniz.  Formda en altta bulunan bölüme bir email adresi yazarak “Send a Test Email” butonu ile test edebilirsiniz. Zaten büyük ihtimal sunucu kaynaklı ek bir ayar talep edilmiyorsa çalışacaktır.

Gmail, Yahoo, Outlook ve Yandex SMTP Bilgileri


SMTP Host: smtp.google.com
SMTP Port: 465
Encryption: SSL

SMTP Host: smtp.mail.yahoo.com
SMTP Port: 465
Encryption: SSL

SMTP Host: smtp-mail.outlook.com
SMTP Port: 587
Encryption: TLS

SMTP Host: smtp.live.com
SMTP Port: 587
Encryption: TLS

SMTP Host: smtp.yandex.com.tr
SMTP Port: 465
Encryption: SSL

Bunlar için ek ayarlara da gerek kalabiliyor bazen. İyi çalışmalar.

AuthorHarun ALP

Bu adam , bilgi sahibi olduğu konularda makalelerini daha bilgilendirici hale getirip görseller ile süslüyor ve seo uyumlu makaleler ortaya çıkarıyor. Güncel webmaster konularını işlemekten keyif alıyor ve genelde her makale aslında bir sorunun çözümü niteliğinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir