2017 Popüler WordPress Web Sitesi Mimarı Eklentileri

WordPress web sitesi mimarı eklentileri günümüzde birçok wordpress web geliştiricilerinin tercihi olmuş durumda. Ne kadar pro versiyonları tercih edilse de (profesyonel projeler için) free eklentileri de birçok anlamda hem müşteriler için hem de geliştiriciler için avantaj sağlamakta. WordPress sisteminde görüldüğü üzere hiçbir şey neredeyse sabit kalmıyor ve sürekli bir değişim , güncelleme söz konusu. Haliyle eklentiler de değişmekte. Bir wordpress web sitesinin olmazsa olmazlarındandır eklentiler. Spam yorumlar , sosyal medya araçları , seo iyileştirmeleri , içe-dışa aktarmalar , iletişim formları , site haritaları , google botları için dosyalar…

Ancak yine de ne kadar wordpress gündemini ,gelişmelerini takip etsek de en kullanışlı , o ayın en çok tutulan wordpress eklentilerini bulabilmemiz pek kolay olmasa gerek. İşte şimdi toplamda 4 farklı wordpress eklentisine değinmek istiyorum. 2017’nin En Popüler WordPress Eklentileri üstelik hepsi de farklı yaklaşımlarla hazırlandı. Makale sonunda da bir sonraki kuracağınız web sitesi için az çok fikir sahibi olabileceksiniz.

1. Page Builder: Live Composer

Page Builder: Live Composer  , 2017 senesinde büyük bir çıkış yarattı ve 2 nedenden ötürü de tercih edilirliği arttı diyebiliriz.İlki tabi ki ücretsiz olması , ikinicisi de genel tasarım problemleri için muazzam çözümler sunuyor olması. Ücretli birçok alternatif eklentinin tam aksine Page Builder: Live Composer tamamen açık kaynaklı ve ücretsiz. Üstelik satışa konu olacak premium bir versiyonu da mevcut değil.

Eklenti hakkında biraz bilgi verebiliriz. 8.06.2017 yani bu makalenin yayımlandığı tarihte toplamda 40 bin üzerinde aktif kullanıcısı vardı. Eklentinin son güncelleme tarihi bir hafta önce olarak belirlenmiş. 5 yıldız veren kullanıcı sayısı da oldukça yüksek.Eklentinin sunmuş olduğu bağımsız sayfayı ziyaret edebilir , teklifler ile ilgili bütün özelliklerin de içerisinde bulunduğu videoyu da izleyebilirsiniz. Ek olarak ücretli ve ücretsiz olarak uzantı ve temalarına göz atacak olursanız vaat ettiği esneklik ve kullanışlılığı fark edebilirsiniz. Günümüzde bu anlamda birçok ücretli eklenti sunulmakta.Ancak Page Builder: Live Composer, 2017 yılında öne çıkan tamamen ücretsiz olan bir alternatif olarak karşımıza çıkmakta.

2. Visual Composer

Visual Composer web sitesi mimarı eklentisi uzun süredir WordPress geliştiricilerinin yöneldiği mimari çözümlerden birisi olmuş durumda. Bunun sebebini söyleyecek olursak ; hesaplı bir temel lisans (ek olarak nominal bir ücret ile sunulmuş yıllık destekle) birçok özelliği sunan eklentiyi hemen hemen bütün projelerinizde sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Eklentinin kullanıcı değerlendirmelerinde 5 yıldız üzerinden 4,7 yıldız aldığını görebilirsiniz.Bunun nedenini merak ediyorsanız eğer eklentinin tanıtıcı videosunu izlemeyi tercih edebilirsiniz. Eklentinin CodeCanyon satışlarının da 250 bini aştığını söyleyebiliriz. Bir geliştiricinin üzerine rahatça oynayabileceği 45’ten fazla premium içerik elemanına  , hızlı bir şekilde çekici , göze hitap eden tasarımlar yaratmasına olanak sağlayacak 60’ın üzerinde önceden tanımlanıp sunulmuş şablon tasarımlarına ulaşabilirsiniz.

Visual Composer birçok doküman, eğitim videosu ve eklenti içeriğiniz dahi olsa sizlere güçlü bir çözüm sunmakta. 2017’de rekabet fark ettiğiniz üzere eski zamanlardan daha fazla kızışmış durumda.Ancak bu durum Visual Composer için dert değil çünkü her türlü mevcut yeni projeniz için hesaplı ve sağlam bir adres olarak yerinde duruyor.

3. Beaver Builder(Premium)

Beaver Builder , fiyat listesinde biraz yukarılarda yer alan bir web sitesi mimarı eklentisi diyebiliriz. Ancak müşterileriniz için oluşturacağınız web sitesinde sizin işinizi büyük ölçüde halledeceği için verilecek parayı hak ettiğini rahatlıkla söylemek mümkün. Zaman , emek ve fiyat bakımından tercih edilebilirliğini sizlere ispatlayacaktır.

Premium düzeyde diğer bütün ürünler gibi Beaver Builder da ciddi anlamda farkını ortaya koyuyor. Oldukça hızlı dönüş sağlayan destek birimleri , limitsiz lisans , paket içinde gelen mükemmel Arama Motoru Optimizasyonu  ve bütün tema ve eklentilere uyum sağlama özelliği. Sayfaları önce bir düzenleyici ile (front end editör) kurun ve 30’dan fazla son derece gösterişli şablon ile mükemmel sonuçlara ulaşın.

Beaver Builder , sayfa mimarı ve tema özelleştirme için demo sayfasından sizler için eklenti hakkında detaylı bilgi sunuyor. Satış sonrasında genel sorularınız da olursa ürünler ile ilgili oluşturulan SSS (sıkça sorulan sorular) bölümünü ziyaret edebilirsiniz. Eklenti uzun süredir ağır siklet olarak adlandırılan kategoride yer almakta. Beaver Builder 2017’de halen hesaplı olması , güvenilir olması ve zengin özellik seti ile web sitesi kuracak geliştiriciler için başvurulacak eklentiler arasına girmeye devam ediyor.

4. Divi Builder

2017 için en popüler web sitesi mimarı eklentilerimizin arasına son olarak Divi Builder giriyor. Eklentiyi kullanabilmek için yıllık bir tema kulübü paketine üye olma şartını unutmayın. Bu da hibrid bir alternatif olduğunu gösteriyor. Divi Builder , bilinen en popüler koleksiyon olan Elegant Themes ürünlerinin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Şirket sınırsız sayıda müşteri siteleri için kullanabileceğiniz geniş bir fiyat yelpazesine sahip ürün seçenekleri sunmakta.

Günümüze kadar hep Divi Theme’nin bir parçası olarak sunulan Divi Builder artık tercih edeceğiniz tema üzerinde şablon oluşturmanıza yardımcı olacak bir eklenti ile tek başına karşımıza çıkıyor. Divi’nin özellikle ön düzenleyicisi oldukça iyi. Bunu test etmek için de üzerinde oynayabilme imkanı sunan web sitesi demosuna bir göz atabilirsiniz.

Eğer aktif olarak Divi Ekosistemini kullanıyorsanız 2017 yılında yüksek ihtimalle farklı bir sayfa mimarı arayışında olmazsınız. Kalitesini fark ettiğiniz anda ise Elegant Theme’in diğer ürün çeşitlerine de göz atmak isteyebilirsiniz.

Ortaya Çıkan Sonuç

2017 yılında en çok göze çarpan ve geliştiriciler tarafından paha biçilemez eklentiler arasında olan bu dört eklentiyi neden tercih etmeniz gerektiğini anlamak çok da zor değil. Gözle görülür sebeplerden ötürü seçtiğim bu web sitesi mimarı eklentilerini son kez birkaç cümle ile açıklayıp bitirebiliriz.

  1. Page Builder: Live Composer: ücretsiz ve esnek bir alternatif için kullanılabilir.
  2. Visual Composer: Becerikli müşterilerinizin de kullanabileceği ,  zengin özelliklerin bulunduğu bir sete sahip çözümler için bu eklentiyi tercih edebilirsiniz.
  3. Beaver Builder: Tüm çözümlere tek bir kanaldan ulaşmayı veya yolun ilerisinde kendi uzantılarınızı geliştirmeyi düşünüyorsanız bu seçenek size göre.
  4. Divi Builder: Halihazırda zaten Divi ekosistemini kullanıyorsanız bu eklentinin avantajlarından yararlanın.

Sizin için seçtiğim 2017’nin En Popüler WordPress web sitesi mimarı eklentileri böyleydi. Artık gelecekte çıkacak yeni eklentiler için gözünüzü açık tutsanız iyi olur.

AuthorHarun ALP

Bu adam , bilgi sahibi olduğu konularda makalelerini daha bilgilendirici hale getirip görseller ile süslüyor ve seo uyumlu makaleler ortaya çıkarıyor. Güncel webmaster konularını işlemekten keyif alıyor ve genelde her makale aslında bir sorunun çözümü niteliğinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir