Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır ?

Seo, makale sayınız ile doğru oranda artan bir grafik ile makalelerinizin sayısını ,özgünlüğünü niteliğini ve kullanıcıya sağladığı faydaları değerlendiriyor. Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır ? , bunun sağladığı fayda seo için oldukça önemli olmakla beraber artık sosyal medya sayesinde seo’nun pek de önemi kalmamış gibi. Seo uyumlu makale yazma ile elbette makaleler yazarak ve bunları satarak da aslında kendi sitenizi çıkarmaktan ayrı olarak para kazanabilirsiniz.

Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır ?

Sosyal medya artık bir seo çalışması gibi yani seo yapmak yerine müşterilerini insanlar sosyal medyadan toplayabiliyor.Haliyle bir çekişme söz konusu. Dolayısıyla sosyal medya ile ne olursa olsun ilişkimizi kesmememiz gerekmekte. Biraz geçmişe gidecek olursak insanların web sitelerini tepeye çıkarmak için sadece kaliteli birer backlink almaları yeterli oluyordu. Ancak Google Panda güncellemesini yaptıktan sonra backlink ve içerik aynı oranda değerlendi.

Kısa bir not bırakacak olursak , bir web sitesinde makale yazarken kelime analizi mutlaka yapın ve anahtar kelimeleri buna göre belirleyin. Seo uyumlu makale aslında ne kadar önemli olduğunu önce güzelce kavradık diyebiliriz

Makalenizin ne kadar kelime olduğu yada hangi anahtar kelimelerin seçildiğinden çok bu makalenin kullanıcıya faydalı olup olmadığı önemlidir. Çünkü google’ı sıradan görmek yada bir yazılım olarak görmek yanlıştır. Google sadece siteye giren kullanıcının sizin yazdığınız makaleden fayda sağlayıp sağlayamadığına bakar. Amacı sadece kullanıcının tatmin olmasıdır.

Sitenizde 3 dakikadan az duran bir kullanıcıyı sitenizden faydalanamamış olarak nitelendirir. Haliyle siz önce sitenizde fayda sağlayacak doğru bilgiyi barındırın ve bunu kullanıcıya düzgün bir biçimde iletin , sonra makalenin kaç kelime olduğunu göz önünde bulundurun.Zira örnek olarak bir makalenin kullanıcıya fayda sağlaması kelime sayısına bağımlı değildir. Bu kullanıcı bilgi edindiği siteye tekrar girer ve bu sizin faydanıza olur.

Seo uyumlu makale için 300 kelime gibi bir kelime kuralı var ve google uzmanları bunun böyle gerektiğini yoğun çalışmalar sonunda tespit etmişlerdir.Ama unutmayın ki bu aşağıda da belirtilecek analizler daha sonraki iş google için. Kullanıcıyı yanıltmadan sadece onun bilgi edinmesi temennisiyle makalenizi yazarsanız içeriğiniz seo uyumlu makale demektir.Şimdi diğer adımlara geçebiliriz.

Seo Uyumlu Makale Yazma Kriterleri

Başlık Kısmı

  • Başlık Anahtar Kelimeyi İçermeli
  • Başlık Anahtar Kelime ile Başlamalı
  • Başlık En Az 3 Kelimeden Oluşmalı
  • Başlık En Fazla 66 Karakterden Oluşmalı

Bağlantılar ( Url Kısmı )

Url Anahtar Kelimeyi İçermeli

Meta Kısmı

  • Açıklama Kısmı Anahtar Kelimeyi İçermeli
  • Açıklama Kısmı En Fazla 160 Karakter Olmalıdır
  • Açıklama Kısmı Anahtar Kelime ile Başlamalıdır
  • Etiketler Anahtar Kelimeyi İçermelidir

Makale içi Başlık Kısmı

  • Anahtar Kelime H1 Etiketiyle Kullanılmalıdır
  • H1 Etiketi Anahtar Kelimeyle Başlamalıdır
  • Anahtar Kelime H2 Etiketiyle Kullanılmalıdır
  • Anahtar Kelime H3 Etiketiyle Kullanılmalıdır

İçerik Kısmı

  • İçerik En Az 300 Kelime Olmalıdır.
  • İçerikte ki Anahtar Kelime Oranı 4.0-5.5% Olmalıdır
  • Anahtar Kelime İçeriğin İlk 50-100 Kelimesi Arasında Bulunmalıdır.
  • İçeriğin Görsellerinden En Az 1’inin Alt Etiketi Anahtar Kelime Olmalıdır
  • Anahtar Kelime Kalın, İtalik ve Altı çizili olarak İçerikte Yer Almalıdır.
  • İçerikte Anahtar Kelime ile Linklenen Bir Giriş birde Çıkış Linki Olmalıdır.
  • Anahtar Kelime İçeriğin Son 50-100 Kelimesi Arasında Bulunmalıdır.

Şimdi bu yukarıdaki etkenleri göz önüne alabiliriz. Yine tekrar düşünmekte fayda var , acaba “bu içeriği ben okur muydum?” yada “faydalı ,güvenli bulur muydum ?” cevap “hayır” ise boşuna uğraşmayın. Seo uyumlu makale yazmak için tüm kriterlere baştan sona uyulacak diye bir kural elbette yok zira bazı işler kullanıcıda bitiyor. Kendinizi bir kullanıcı olarak görürseniz ona göre çalışmalarınızı yaparsanız seo da önemli bir iş başarmış olursunuz. Test yoluyla da birçok etkeni kendiniz fark edebilir , çalışmalarınızı bu yönde ilerletebilirsiniz.

UNUTMAYIN ! Onlar içeriğini ilk sayfaya , ilk sıraya sokmuş ise siz de sokabilirsiniz.

Tüm bunlara ek olarak bildiğiniz gibi seo’nun toplamda 200 civarı kriteri mevcut. Bunları okuyarak bilgi edinin. En doğru bilgiyi size yine dünyanın en büyük arama motoru olan google verecektir.

AuthorHarun ALP

Bu adam , bilgi sahibi olduğu konularda makalelerini daha bilgilendirici hale getirip görseller ile süslüyor ve seo uyumlu makaleler ortaya çıkarıyor. Güncel webmaster konularını işlemekten keyif alıyor ve genelde her makale aslında bir sorunun çözümü niteliğinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir