WordPress Beyaz Sayfa Hatası

Günümüzde popülerliğini halen daha sürdüren ve sürdürmeye devam eden wordpress’in beyaz sayfa hatasını çözmeye çalışacağız. Ne kadar popüler, hızlı ve güvenli olsa da bunlar zaten beraberinde bazı hataları getirecektir. Gerek satış sitelerinde gerek kişisel bloglarda gerekse kurumsal firmalarda hızı , kurulumu , kullanımı en basite indiren ve kaliteyi en üst sırada tutan wordpress’in beyaz sayfa hatasını birkaç adımda inceleyeceğiz. Aslında hatanın çözümü o kadar da zor değil fakat kaynaklandığı soruna göre değişecektir.

Tabi bu sorun wordpress’ten de kaynaklanabilir , biz kullanıcılardan da. Şimdi bu hatanın nelerden kaynaklandığına da bir bakalım.

  • Post-Get İşlemlerinden kaynaklanabilir.
  • Anasayfada
  • Admin Panelinde
  • Eklenti ve Sistem ayarlarında

Bu hatanın hangi sebeplerden kaynaklandığına baktık. Şimdi de çözümlerine bakalım.

1.Çözüm Yöntemi

Eğer yeni bir eklenti yüklediyseniz ve bu beyaz sayfa hatasını aldıysanız yapacağınız adımlara bakalım. WordPress kaynak dosyalarınızın içinde “wp-contents” klasörünü bulup içerisine “plugins” adlı klasörün adını “pung-bank” olarak değiştirin. Bunu yaptıktan sonra siteye tekrar girmeyi deneyin. Eğer sayfa açılırsa çözümü buldunuz demektir. Zira açılmaz ise eklentilerinizi tek tek pasifleştirerek kaynaklanan sorunun nedenini bulabilirsiniz.

2.Çözüm Yöntemi

Bilindiği üzere wordpress’te temalara çok fazla özen gösterilmesi gerekiyor. Sonuçta bunları yazanlar da insan olduğu için hata olabilir. Binlerce sorunlu temadan birine denk gelmiş olabilirsiniz. Burada çözüm olarak varsayılan temayı yüklemeniz önerilebilir ama bu sorunun çözümü olmayacaktır. Siz eklenti çözümünü denedikten sonra bir değişiklik görmezseniz eğer uzman birinden yardım alabilirsiniz.

3.Çözüm Yöntemi

Eklenti ayarlarını yaptınız ve wordpress kaynak kodlarını da gözden geçirdiniz diyelim. Halen daha wordpress beyaz sayfa hatası alıyorsanız bu yöntemi deneyin. wp-config.php dosyasını açıp içerisinde “UTF-8” olan kısmı “ANSI” olarak güncelleyin. Yine aynı şekilde “ANSI” olarak kayıtlı ilse “UTF-8” olarak güncelleyin. Bu çok sağlam bir çözüm yöntemi değil ancak yine de denenebilir.

4.Çözüm Yöntemi

İlk 3 adımda bir çözüm elde edilemezse eğer wp-admin klasörünün içerisinde yer alan wp-includes klasörünü yeniden yükleyebilirsiniz. Bu da çözüm olmazsa beşinci adımda mutlaka çözeceğiz.

5.Çözüm Yöntemi

5. yönteme gelene kadar çözüme çoktan ulaşmanız gerekirdi fakat halen okuyorsanız çözüm burada demektir. Halen daha beyaz sayfa hatası alıyorsanız hosting firmanız ile iletişime geçip php.ini dosyanızın içindeki safe_mod(güvenlik modu) kısmını “off” ise “on” değiştirmelerini isteyin.

Çözüm yöntemleri bu kadardı… Bu yöntemler ile normalde wordpress beyaz sayfa hatası çözülmüş olması gerekirdi. Şimdi değerli bir bilgiyi de sizlerle paylaşayım. Bir satır kod ile de etkili bir darbe vurarak bu sorunu  ortadan kaldırabilirsiniz. Genel hayatta bu yöntem yaygın olarak kullanılmaz çünkü bilen azdır. Şimdi yukarıdakileri okuyarak kaybettiğiniz zamanı bir kod ekleyerek geri kazanacaksınız 🙂

Son Yöntem :  WordPress dosyalarının içerisindeki wp-includes içindeki pluggable klasörünü açıp  en başa şu kodu ekleyin.

<?php ob_start(); ?>

 

Bu son yöntem hata bükücü gibi oldu sorun halen daha ortadan kalkmadıysa bilgisayara bir yumruk atabilirsiniz. 🙂 Herkese iyi çalışmalar dilerim…

AuthorHarun ALP

Bu adam , bilgi sahibi olduğu konularda makalelerini daha bilgilendirici hale getirip görseller ile süslüyor ve seo uyumlu makaleler ortaya çıkarıyor. Güncel webmaster konularını işlemekten keyif alıyor ve genelde her makale aslında bir sorunun çözümü niteliğinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir